Principală » 2011 » Iulie » 12 » Ultima nebunie in materie de filme: cinematografele 4-D
11:49 AM
Ultima nebunie in materie de filme: cinematografele 4-D

    O companie coreeana a venit cu ideea de a construi primele cinematografe 4-D in care efecte speciale ca ploaia, ceata, vantul, luminile sau mirosurile se sincronizeaza cu imaginile pentru o experienta cinematografica totala. Compania si-a deschis deja un sediu in Los Angeles si planuieste sa construiasca in New York primul multiplex 4-D. Daca afacerea se va dovedi un succes, coreenii se vor extinde si in Europa. Cel mai mare succes pentru un film 4-D in Seul saptamana trecuta a fost KungFu Panda 2. "Scaunele din cinematograf au niste motoare care te lovesc usor de fiecare data cand ursuletul Po este lovit in film. La finalul filmului o perdea de baloane de sapun a coborat peste spectatori pentru a simula focurile de artificii" a explicat un blogger coreean pentru Sunday Times.
Nu toti fanii filmelor sunt incantati de noile imbunatatiri. Unii dintre clienti s-au plans ca s-au simtit umezi atunci cand au iesit din sala, datorita efectului prin care puteau simti apa, dupa ce au vizionat in 4-D Piratii din caraibe. Alti spectatori s-au plans de faptul ca au iesit din sala cu stari de greata si ameteala dupa ce au vizionat Transformers: Dark of the Moon in format 4-D, iar mirosul pe tot parcusul filmului era de cauciuc ars.

   CJ 4DPlex este prima companie care a facut o versiune 4-D a blockbusterului Avatar. Cei care au vazut filmul in formatul 4-D, s-au declarat entuziasmati de faptul ca au putut simti adierea vantului si mirosul specific exploziilor, asa ca reprezentantii companiei au spus ca in curand vor deschide trei noi astfel de cinematografe si de data aceasta scaunele se vor lasa pe spate sau chiar vor pluti in aer. Un distribuitor de film din Seul a declarat pentru Variety:  "Sunt acum o nisa in plina dezvoltare, asa cum erau ecranele gigante IMAX acum zece ani"



Vizualizări: 614 | Adăugat de: Paul | Tag-uri: Avatar, filme 4D, Cinema 4D, piratii din caraibe, Transfoermes 3, Transformers: Dark of the Moon, los angeles, Cinema 3D, filme 3d, 4d | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Forma intrarii
Stiri
Taguri
Calendar
«  Iulie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0






Favorite